Bindweefselmassages‘Blokkades verdwijnen door stimulering’

Wat is het? 
Een bindweefselbehandeling is een reflexzonemassage. Bindweefsel is de laag tussen spier en huid. Op de huid zijn zones die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door deze te stimuleren, worden ook de organen gestimuleerd. Zo verdwijnen blokkades. 

Hoe werkt het?
Inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel, vlak onder de huid. Zo kan het zijn dat als u maagklachten heeft, dit terug te voelen is halverwege de rug. 

Door deze plek te prikkelen middels een vacuümmachine kunnen klachten verminderen. De prikkels variëren van licht tot steviger rollen van de huid. De doorbloeding neemt toe en zo verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen verklevingen verminderen. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen een prikkel. Dat effect werkt door op andere delen in het lichaam.

Een voorbeeld:
Iemand met een slechte vaatfunctie in de benen kan na enige minuten behandeling al voelen dat de benen en voeten warmer worden. Dat komt omdat de zenuw die de bloedvaten in de benen aanstuurt, laag in de rug ontspringt. Met bindweefselbehandeling worden orgaanfuncties als bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling behandeld.

Wat doet het? 
Bindweefselmassage helpt bij klachten als hoofdpijn en migraine, buik- en borstkasaandoeningen, maag- en darmaandoeningen, doorbloeding, chronische verkoudheid, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. Maar ook bij cellulitis, striae en littekenweefsel.