Oedeembehandeling‘Eindelijk van die zwellingen verlost’

Wat is het?
Heeft u dikke enkels of onderbenen? Voelt het gespannen aan? Of heeft u het vaker benauwd? Dan kan het zijn dat u lijdt aan oedeem. Vocht vasthouden in het lichaam. Komt oedeem bij u maar aan één kant voor, dan kan dit duiden op trombose, trauma of andere oorzaak. Wij behandelen de klachten die aan beide kanten voorkomen. Vaak ontstaat er een kussentje op de voet of zijn de enkels dik.  Druk stevig met uw vingertoppen op de huid en hou dit een seconde of vijf à tien vast. Blijven uw vingertoppen als putjes in de huid staan, dan houdt u vocht vast. 

Hoe werkt het? 
Met vacuümtherapie-lymfedrainage kunnen we volgens een rustige en zachte massagetechniek 'huidverschuivingen' veroorzaken. Daarmee wordt de werking van het lymfesysteem ondersteund. Zo worden afvalstoffen uit het weefsel verwijderd.

Wat doet het? 
Allerlei klachten van zwellingen als gevolg van een ongeval of operatie, borstoperatie en okselkliertoilet, maar ook verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijn en spierletsels, dystrofie, reuma (ontstekingen), klachten aan het zenuwstelsel, zoals MS en migraine, stressklachten als hoofdpijn en constipatie, keel-, neus- en ooraandoeningen, littekens, bloedcirculatiestoornissen en orgaanklachten aan bijvoorbeeld lever, nieren en darmen kunnen verholpen worden.