Pressotherapie‘Ophoping van weefselvocht wordt afgevoerd’

Wat is het? 
Pressotherapie is hetzelfde als lymfedrainage. Speciaal ontwikkeld voor mensen die een lymfoedeem hebben opgelopen. 

Dit is een beschadiging aan de lymfeklieren. Klieren die zich op allerlei plaatsen in het lichaam kunnen bevinden: in oksels, liezen en hals. Als deze klieren zijn beschadigd of verwijderd, kan dit problemen geven voor de afvoer van weefselvocht (lymfe). Er kan een ophoping ontstaan. Dit noemt men lymfoedeem.

Hoe werkt het? 
Door een subtiele massage van de lymfknopen en het lymfcirculatiesysteem worden vocht en afvalstoffen die zich in en tussen de cellen bevinden, afgevoerd.
Met de 3D-pressotherapie wordt druk uitgeoefend door een pomp op een luchtgevuld, meerkamer pak. Dit pak krijgt u aan. De druk in het pak zorgt voor verplaatsing van vocht vanuit de weefselruimtes naar de romp. De druk heeft geen invloed op het lymfestelsel zelf. Deze behandeling wordt gewoonlijk één tot twee keer per week toegepast. Daarna komen andere behandelingen aan bod, denk aan ultrasound en de vacuümbehandeling.

Wat doet het? 
Het herstelt het bindweefsel, zorgt voor een betere doorbloeding en drainage van afvalstoffen, is goed voor spataderen en vermoeide zware benen, zorgt voor vetafbraak, vermindert cellulitis, zorgt voor regeneratie van huid en spierweefsel, is een krachtige drainage van vocht en verbetert en herstelt de natuurlijke lymfestroom.
 Lipoedeem: erfelijke vetverdelingstoornis
Daarnaast bestaat er lipoedeem. Dit is een erfelijke vetverdelingstoornis die eigenlijk alleen voorkomt bij vrouwen. De vetophoping is ongelijk verdeeld in benen of heupen. Maar deze vorm gaat bovendien gepaard met pijn, blauwe plekken, vermoeidheid en meestal is er sprake van obesitas

De behandelingen komen grotendeels overeen.